Често задавани въпроси

1. Как могат да се изправят зъбите само за шест месеца?

Брекетите Six Months Smiles (усмивка за шест месеца) използват най-новите технологии и техники в стоматологията, за да придвижи зъбите Ви бързо и безопасно. Основните компоненти на лечението са използването на специални нишки, изработени от сплав от титан и никел, като основният фокус пада върху придвижването на зъбите, които се показват при усмивка.

 

2.  Шест месеца звучи добре, но ще трябва ли да нося метални шини през цялото време?

Не! Стоматолозите на Six Months Smile използват пристягащи скоби, оцветени в цвета на зъбите, които са едва забележими. Нишките също са с цвета на зъба. Те нямат нищо общо с металните скоби!

 

3.  По какъв начин брекетите Six Month Smiles са по – удобни от обикновените скоби?

Брекетите Six Month Smiles използват по-малка сила, за да придвижват зъбите по-комфортно. Много хора смятат, че ускорената процедура означава просто “здраво затягане” на обикновените скоби, което кара зъбите да се движат, но това не е вярно. Технологията Six Months Smiles използва стандартна ортодонтска механика, но с акцент върху козметичния вид на вашите зъби, а не върху позицията на захапката.

 

4. Има ли вероятност брекетите Six Month Smiles да повредят зъбите, корените или венците?

Рисковете за увреждане на корените или други проблеми не са повече от тези при традиционната ортодонтия. Тъй като силата, която скобите Six Months Smiles използват е по-слаба и рядко се налага екстракция на зъби, всъщност рисковете при този тип ортодонтия са по малко.

 

5. Ще трябва ли да нося фиксатор (ритейнър) ?

Да, тъй като при всяка процедура за изправяне на зъби е необходим фиксатор, който да поддържа правилното позициониране на зъбите Ви. Ако не искате да носите подвижен фиксатор, може да си поставите бондиран – трайно залепен. Има голямо разнообразие от опции, от които можете да избирате според личните си предпочитания и ситуацията.

За повече информация може да изпратите запитване или да се свържете с нас!