С брекетите Six Month Smiles красивата усмивка на детето е винаги възможна

През т.нар. първа фаза на ортодонтското лечение, започващо обикновено в интервала от седем до деветгодишна възраст, тогава когато четирите предни горни зъба вече са поникнали, има и плюсове, и минуси, за които следва да сте информирани, ако детето ви има такъв проблем.

Кои са предимствата на ранното лечение?

• Малките пациенти съдействат изключително добре на своя ортодонт и така лечението се улеснява значително. Много е важна психологическата подготовка вкъщи на малчугана от родителя.

• Усмивката на малкия палавник придобива хармоничен вид от правилното съотношение между долната и горна челюст. Така нормалното развитие се запазва трайно и за в бъдеще.

• На тази възраст зъбките на детето все още растат, а това прави много по-лесно премахването на дефектите.

• Много важно е самочувствието на всеки човек, както и липсата на комплекси от най-ранна възраст – чрез ортодонтското лечение надеждно се подобрява външния вид на лицето.

• В случай че е налице дефект – предните зъби да са несъразмерно издадени напред, посредством ортодонтската корекция те трайно се изместват правилно по-назад и така се намалява чувствително риска от наранявания.

• Тъй като постоянните зъбчета не са израстнали още напълно, се запазва мястото на тяхното поникване, в случай че се наложи временните да бъдат преждевременно извадени. Също така е много важно, че се благоприятства пълното елиминиране на резултатите от навиците, които са вредни не само естетически, но и за здравето.

Какви са възможните минусите на ранното лечение?

• Има вероятност лечението да бъде удължено в т. нар. втора фаза на последващо лечение.

• Ако е налице подобна необходимост, сумарното времетраене на лечението ще е удължено, но затова пък това следва да се приема философски – хубавите неща изискват време.

• Ако няма контрол върху шестнадесетте вече израстващи постоянни зъбчета и в случай, че те изникнат по неправилен начин, всички корекции ще могат да бъдат извършени във втората фаза.Трябва да бъдете също така информирани и подготвени, че ако има налице две фази на корекция, паричните разходи ще бъдат по-големи.

В заключение можем да обобщим, че вашето дете заслужава своя подарък – красива и здрава усмивка, който за него може да бъде и много по-значим, отколкото вие предполагате. Децата на тази възраст могат да бъдат комплексирани, могат да бъдат обект на незаслужени подигравки, а стартът в живота е много важно да бъде правилен и да даде нужното самочувствие на малкия човек, защото това е най-безболезненият път към успеха.