Никога не е късно за чудесата на ортодонтията, дори ако сме вече на възраст

Лечението с брекети след петнадесет години при девойките и след седемнадесет години при подрастващите представители на по-силния пол, с право потвърждава известната максима, че никога не е късно за нищо за този свят. Е, поне за нова усмивка и малко повече самочувствие, не непременно като на холивудска звезда.

Няма възрастова граница за ортодонтското лечение. Хора от различни възрасти могат да се възползват от това нужно и здравословно разкрасяване. Известно е, че дори най-красивите от нас не изглеждат толкова привлекателни, ако са загубили своята усмивка, затова вие не я губете никога.

В случаите на пренареждането й над определена възраст, ортодонтите могат да преместят толкова ефикасно нуждаещите се от корекция зъби, че вашата мечта за класическа перфектна американска усмивка и лъчезарност могат да станат много бързо неоспорим и виден от всички факт, дори да живеем в България.

[note color=”#B1C2E6″] Какви са особеностите на лечението при възрастни?


1. Вече е завършил растежът на челюстите.

2. Вече са поникнали всички постоянни зъби и техният растеж не може да бъде направляван повече.

3. Наличието на пародонтални проблеми, пломби, коронки, липсващи зъби и пр. сега са естествен факт от пораженията на стреса, лошата хигиена и времето, но ще бъде изготвен индивидуален план на лечение, който ще се съобрази надеждно с всички констатирани особености.

4. Добрият ортонодонт ще обърне специално внимание на специфичните проблеми на пациента, причинени от естествените изменения в областта на устната кухина, зъбите и дори челюстите.

5. Преди, по време, а често и след приключване на лечението венците и костта около зъбите се нуждаят от специални грижи.

6. Заредете се с търпение – хубавите неща винаги изискват време – на определена възраст зъбните корекции се случват значително по-бавно, не както при децата, затова лечението е с времетраене около тридесет месеца.

7. Възможно е да се наложи козметично дентално лечение за хора с пародонтални проблеми, но това е преодолимо и не бива да ви плаши.

8. За постигане на максимален резултат в напредналавъзраст обикновено ортодонтското лечение завършва с дентална процедура по възстановяване. Но така прецизните естетични корекции стават често дълго чакан факт, с помощта на най-съвременни композитни и керамични иновации.[/note]

И така – направете първата крачка към промяната и се решете да си подарите нова визия, ново самочувствие и повече позитивизъм в и без това достатъчно напрегната време, в което живеем. След свалянето на брекетите, както и благодарение на редовните грижи, със сигурност ще се чувствате по-привлекателни и уверени всеки ден.