Защо да не отлагаме поставянето на брекети?

От чисто естетическа, но и здравословна гледна точка, правилно и красиво подредените зъби са неразделна част от нашата хубава, а и здрава усмивка, която можем да покажем на другите, без да сме комплексирани от недотам добрия й външен вид. Ето защо сега повече от всякога хора над 30 години се решават да си сложат брекети. Доста възрастни коригират зъбите си, когато децата им също си сложат ортодонтски апарат.

Но ортодонтията не е само изправяне на зъбите и подобряване на техния изглед. Тя променя начина, по който горните и долните зъби се срещат. След като си поставите брекети, определено ще можете далеч по-добре да дъвчете храната си, езикът ви ще артикулира в устната кухина правилно, ако имате и обратна или прекалено дълбока захапка, тя ще бъде коригирана, което ще предотврати много проблеми. Всичко това е от съществено значение да доброто храносмилане и съответно за цялостното здравословно състояние на организма. Недобре смляната храна вследствие на проблеми със зъбите и захапката може сериозно да натовари стомаха и червата и да доведе до заболявания, а все по-чести стават и проблемите с челюстните стави, включващи неприятни болки.

Брекети София - Д-р Радева

Предимствата да не отлагате нито ден повече поставянето на брекети са твърде много и в полза на вашия нов имидж, при който външният вид на вашата усмивка е на възможно най-челното място. Защо е така? Запитали ли сте се някога защо една жена изглежда по-хубава от друга? Отговорът е прост – много често това не се дължи толкова на физическите й данни, колкото на вътрешното й излъчване. А безспорно без чар и лъчезарност, не е възможно да наречем някого истински красив и обаятелен…

Резултатите от ортодонтското лечение са видими още в първите 2-6 седмици. Вашите брекети ще са обект на коментар най-много през първите 5 минути. После вече никой няма да им обръща и грам внимание. Всъщност повечето хора ще смятат, че сте модерни и готини и ще се възхитят за това, че вършите нещо изключително полезно за здравето и външния си вид. След като вече бъдете уверени в начина, по който изглеждате с брекети, помислете колко красиви ще сте, когато ги свалите!

Освен това краят на вашето преобразяване ще бъде задължително успешно финализирано и с избелването на вашата нова усмивка, за да заблестите почти по холивудски и в домашни условия.
Важно е да запомните добре – брекетите съвсем не увреждат вашите зъби, а поправят пропуските на природата по един невероятен начин! Не пропускайте възможността да си подарите по-голямо самочувствие и увереност, потърсете ортодонт още днес!