Брекети – Естетическата дентална медицина

При необходимост от корекция на вашата усмивка, е особено удачно да предпочетете керамични или най-добре прозрачни брекети, в случая – Six Month Smiles. Има и лингвални брекети, които се слагат на вътрешната част на всеки зъб. Лечението с тях обаче е по-трудно и не е удачно за абсолютно всички случаи.

Какви ограничения са необходими при носенето на брекети?

През цялото лечение не бива да се консумират много твърди храни и, разбира се, дъвки. Това се налага от опасността твърди абразиви да попаднат трайно в брекетите или да ги отлепят от денталната повърхност. За сметка на това меки продукти може да ядете в неограничени количества.

Брекети от Дента Арт - Six Month Smiles

Направете усмивката си неустойма

Необходимо е обаче да полагате нужните много стриктни грижи за зъбите си – старателно измиване след всяко хранене. Това обаче съвсем не значи, че брекетите ще ограничат вашата свобода и начин на живот. И с брекетите ще имате възможност да се забавлявате, да работите, да се занимавате с вашите любими дейности и съвсем не на последно място – да се целувате.

Какво е времетраенето на носене на брекети?

Добре е да се въоръжите с търпение, защото хубавите неща на този свят, както знаем, изискват своето време – в случая лечението от този вид е продължително. То се влияе от цялостното състояние на вашите зъби и челюсти, както и от вашата захапка.

Вашата дисциплина в следването инструкциите на зъболекаря, ще бъде възнаградена – толкова по-бързо новата ви усмивка ще стане факт. С брекетната система Six Month Smiles това възможно само за период от 6 до 7 месеца.

Съществува ли опасност при лечението да се наложи вадене на здрави зъби?

Това ще е нужно, единствено ако в устната ви кухина липсва достатъчно място за прецизното подреждане на всички зъби. Веднага обаче на тяхно място ще бъдат наместени другите зъби. Така че бъдете спокойни – усмивката ви няма да изгуби абсолютно нищо от красотата и чара си.

Кога е най-удачното време за първо посещение при специалист?

В нашия модерен век, в който красота означава преди всичко здраве, е необходимо всеки малчуган да бъде прегледан от ортодонт. Оптималното време за тази важна първа крачка е още, когато детето е на две-тригодишна възраст, но не по-късно от седемгодишна възраст.

Казано простичко – колкото по-рано стане това, толкова по-добре. Това се налага и от факта, че някои сериозни проблеми се коригират значително по-леко, ако това започне в най-ранна възраст.

Когато лечението е възможно единствено след навършването на нужния за това брой години, детето ще бъде подготвено отрано и ще знае за очакващото го събитие без стрес и каквото и да било травмиране. Трябва да се наблегне, че редовната профилактика намалява значително честотата и сложността на тези неприятни и комплексиращи малкото деформации.

[note color=”06bcaa”]

Може да зададете Вашите въпроси директно към Д-р Радева във нашия форум от ТУК

[/note]